Ads Top

Ahad, 27 Disember 2015

10 GAMBAR EDIT PENTEKAN BLOG DENGAN MENGGUNKKAN PHOTO EDIT

salam blogger dan berhujung minggu untuk semua.  sebenarnya saya jarang nak update post sebab saya terlalu sibuk dengan kerja.. Apabila sibuk dengan kerja saya tak berpeluang nak update post. Jadi saya kekeringan idea. Untuk kesempatan kali ini saya post kan gambar—gambar yang saya edit dengan menggunakan smart phone saya. Aplikasi yang saya guna adalah photo edit yang terdapat dalam play store. Ia sangat mudah digunakan berbanding aplikasi yang lain. 

Gambar—gambar ini juga saya post kan kedalam instagram..Kalau nak tengok gambar—gambar yang lain atau yang terbaru boleh follow saya di instagram. search pentekan_blog

Disini saya menggunakan Nothing To Say sebagai trade mark untuk pentekan blog ini.  Jadi dilarang sama sekali untuk mengakui ini adalah sebagai hak peribadi sendiri. Dibenarkan untuk penyiaran dan tidak bertanggung jawab jika ada penyalahgunaan gambar ini. Setiap gambar yang di edit dan di postkan ke instagram adalah hak milik pentekan blog. Jadi setiap gambar yang diedit dengan menggunakkan trade mark yang sama tapi tidak di post ke instagram bukan hak milik pentekan blog. Ini kemungkinan ada individu tertentu yng ingin menjatuhkan reputasi pentekan blog.

FOLLOW DI INSTAGRAM= Pentekan_blog











Ahad, 20 Disember 2015

Hakim New York angkat sumpah guna al-Quran‎

Carolyn Walker-Diallo (tengah)


NEW YORK - AMERIKA SYARIKAT. Berbeza dengan hakim lain yang bersumpah dengan memegang Bible di Amerika Syarikat, seorang hakim di New York mengangkat sumpah menggunakan al-Quran, Khamis lepas.

Menurut Morocco World News, Carolyn Walker-Diallo merupakan wanita berkulit hitam yang beragama Islam, dilantik selepas memenangi pilihanraya yang diadakan bulan lepas.

Carolyn akan bertugas sebagai hakim mahkamah sivil 7th Municipal District di Brooklyn Burough Hall yang terletak di New York.

Perkara tersebut disambut baik oleh orang ramai walaupun masih terdapat sebilangan kecil pendapat anti-Islam.

"Baguslah. Tak kisah Bible atau al-Quran, yang penting janji anda untuk menjadi hakim terbaik yang telah bersumpah kepada kebenaran," kata seorang pelayar laman Facebook.

"Amerika bukanlah negara agama Kristian. Amerika menerima setiap lapisan agama, tidak kira warna kulit atau bangsa. Kalau kita tidak benarkan hak sama rata diberikan, kita bukanlah orang Amerika," kata pelayar tersebut lagi.

Kini ada cara 'cool' elak bagasi dicuri, tersalah ambil

SEORANG pengguna perkhidmatan penerbangan mungkin sudah menemui cara paling bijak untuk mengelak bagasi dari dicuri atau tersalah ambil.

Seorang pelayar laman Imgur 'jew3lr0se' telah memuatnaik sekeping foto kelmarin yang menunjukkan lelaki tersebut yang tidak dikenali bersama sebuah bagasi yang mempunyai gambar mukanya.

"Lelaki tersebut telah merungkai teka-teki kehidpan seharian," kata Elizabeth yang merujuk kepada idea kreatif lelaki tersebut menampal imej muka pada bagasi.

"Begnya (bagasi) tidak mungkin akan dicuri atau tersalah ambil apabila tiba di lapangan terbang!" ujar Meyers.

Sesetengah pelayar laman Imgur juga pantas mengenalpasti masalah yang berkemungkinan timbul walaupun idea menampal imej muka pada bagasi dipakai.

"Kalau ada pencuri yang memiliki muka serupa, bagasi kita tetap akan hilang!" balas Wanton, seorang warga Australia. SINAR

Sabtu, 19 Disember 2015

Orang Utan Diperkosa Hingga Hamil

Memang pelik pada zaman sekarang. Sesuatu benda yang tak di jangka dengan akal fikiran manusia boleh berlaku pada zaman sekarang. Itulah yang dikata kan akhir zaman. Kat bawah ni aku serta kan keratan akhbar Sinar Harian. Korang bacalah sendiri


SURABAYA - INDONESIA. Seorang penjaga haiwan di sebuah zoo di Surabaya, Indonesia ditangkap kerana didakwa atas tuduhan menyerang beberapa haiwan secara seksual termasuk menyebabkan seekor orang utan bunting.

Memetik laporan Kalimantan Press, kejadian itu terbongkar selepas perlakuan penjaga berkenaan yang berusia dalam linkungan 38, berjaya dirakam.

Kakitangan keselamatan zoo memasang  kamera tersembunyi di kawasan 'sasaran'  selepas berasa sangsi terhadap kelakuan lelaki itu.

Kakitangan zoo, Akhiroel Yahya yang sudah bekerja di zoo itu selama 14 tahun, berkata: “Ada haiwan nampak terangsang secara seksual apabila tiba masa untuk memberi mereka makan.

“Tetapi, apa yang paling membuatkan kami mengesyaki sesuatu tidak kena ialah melihat orang utan tertua kami, Marylin, hamil sedangkan dia tidak pernah bercampur dengan orang utan lain disebabkan sifatnya yang agresif,” katanya.

Pengarah zoo, Abdoel Hakim yang marah dengan kejadian itu mengakui mengambil masa untuk mengenal pasti apa sebenarnya berlaku.

"Pada mulanya, kami  tidak memahami apa yang telah berlaku, Marilyn telah hidup terpencil sejak 10 tahun yang lalu.

"Apabila kami meletakkan beberapa kamera tersembunyi baru kami faham bahawa betapa dahsyatnya kebenaran itu," katanya.

Dalam pada itu, apabila berhadapan dengan pihak berkuasa tempatan, penjaga zoo  itu menafikan sebarang salah laku di pihaknya.

"Dia berkata, segala yang dilakukan adalah secara rela," jelas Ketua Polis Abubakar Jaar.

Sementara itu, lelaki itu menjelaskan kepada pemberita tempatan bahawa dia tidak tahu bahawa persetubuhan dengan haiwan boleh menyebabkan berlakunya kehamilan.

"Dia berkata dia tidak tahu orang utan boleh hamil apabila 'bersama'  manusia," katanya.


Comments system

Disqus Shortname

Comments System

Disqus Shortname

Business

copyright © 2015 http://pentekan.blogspot.com. Dikuasakan oleh Blogger.